Follow la Aku :)

Selasa, 8 Februari 2011

Diploma Pengurursan Perniagaan

hey Babes ! 2day juz nak story about kursus diploma yg sedang aku ikuti kat KOLEJ UNITI . . aku amik course DIPLOMA PENGURUSAN PERNIAGAAN .@ DIPLOMA IN BUSINESS MANAGEMENT . . aku ase de sesetengah org yg still ta faham about course ni . . mmg aku amik pasal BUSINESS tapi ta semestinya bila kte bljar BUSINESS kte just pk cmne nk buka perniagaan . . yela , setakat nak buka perniagaan rasanya ta payah nk blajar sampai diploma . . ni berdasarkan kata2 org ramai . . nk kte aku trase. . mmg la . . tapi bagi aku . . selama aku take this course . . aku blajar mcm2 . . aku blajar about business math , account , finance 1 & 2 , economy , statistic , business law , marketing 1 & 2 . and so many thing . .sekarang aku tgh blajar mngenai e - commerce , hubungan industri , profesional communication . . and something else . . maknanye disini bila aku abih je study ta semestinya aku just boleh bukak business dengan sijil diploma . .macam2 kerja aku boleh buat . .aku boleh keje bahagian HUMAN RESOURCE , INVESMENT berkaitan ngan saham , bahagian MANAGEMENT , MARKETING , LAW in BUSINESS . . mcm2 la aku leh keje . . jadi bagi aku jgn la pandang budak business sebelah mata ! aku tahu la korunk rse course ni mcm senang . . ye mgkin senang . . tapi mungkin susah even tade la sesusah course engineering , doctor atau seangkatan dengannya ! tp at least kteorunk nye course berbaloi untuk negara . .huhu . . .emo ak aku nih ! aku bkn emo , juz nak korunk faham , bahawasanye bljar business bukat takat nak buka business je, . tp bnyak bnda boleh wat asalkan kte pandai gnekan peluang yg ada . .




P/S : tgk ! bz je aku study . . huhu . .bnyak bnda nk wat tau !

2 ulasan:

ijam ismail berkata...

huhu..yeye j 2 stdy arn..hee..good luck

NuR HiDaYaH aka Miss Vieya berkata...

hoho . .
study tau . .!

My Beloved Mak & Ba

My Beloved Mak & Ba