Follow la Aku :)

Khamis, 21 Julai 2011

Jauh Bukan Penghalang

Ye aku tau JAUH BUKAN PENGHALANG UTK SEBUAH PERCINTAAN
bia la jauh cmne asal HATI TA BERUBAH kan ?
aku tau , sume org tau !
mmg salah aku sb masa mula2 lagi aku yg letak harapan
kalo la aku bole ramal masa depan mgkin aku ta letak harapan cmni
aku pun tatau yg bila hubungan jd jauh cmni , aku bole berubah
dan aku pun tnya hati aku , npe ko BERUBAH? hati diam je ta bg jwapan !
aku nk wat pa ? salah aku ke bila hati aku berubah ?
ye mmg salah aku , tapena pun aku salahkan org lain
aku da BOSAN ngn sikap die , mne la aku tau npe aku leh jd cmni
tau tk...die jauh .. aku kat cni .. die tatau pe aku wat
die tatau kalo aku tipu die
kalo jd pape kat aku atau die , die taleh tolong , aku pun taleh tolong
masa dekat aku ta pk ni sume , ble da jauh ?
if aku ngn die satu ngeri , tp die atau aku keje jauh..
aku ta kesah ..
skunk ni ? uma die ngeri lain , keje pun kat c2
aku kat negeri aku , keje pun kat cni
aku nk wat pe ? bla nk jmpe ?
aku ajak die jmpa mak bpk aku
tp die tolak , mcm2 alasan bg !
so wat pe nk jmpa mak bpk aku da?
dahla..jgn keruhkan keadaan aku
tayah da nk jmpa mak bpk aku
aku tau AKU BERSALAH dalam hal ni
walaupun aku dapat tmpat bljar kat MELAKA
CINTA kte takkan bersatu .....
tolongla faham !
tau tak AKAL DA MATI
HATI DA TERTUTUP
JIWA DA GELAP !

AKU YG WAT KEPUTUSAN NI JADI AKU YG TANGGUNG !
CKP LA PE YG KO NAK , KETAWA SBNYAK MGKIN
TP HNYA AKU JA TAU BTAPA AKU RINDU KAT KO !
TP AKU TA BOLEH ... AKU DA TA SYG KO MCM DULU
SYG DAN CINTA DA TKDE DALAM HATI AKU PADA KO
AKU TERLALU MEMILIH ? KALO AKU MEMILIH AKU TAKKAN
MEMILIH KO PADA AWALNYE
AKU DOAKAN KEBAHAGIAAN KO
AKU DOAKAN KO BAHAGIA DENGAN WANITA YG BAIK2
AKU TA LAYAK UTK KO :)
KO KNE THU
POMPUAN YG BAIK UTK LAKI YG BAIK
DAN SEBALIKNYA
MAAF AKU KERNA TA DAPAT TERIMA SIKAP KO
MGKIN SB AKU MNJA,AKU TALEH TRIMA
SIKAP KO YG MNJA .. SIKAP KTE TERLALU SME
PE YG AKU NAK , KO NAK
PE YG KO NAK , AKU NAK
KTE SME2 NAK KAN PERHATIAN
SO AKU TA BOLE... HARAP FAHAM MR H

maafkan aku

Banner dari Photoshop




Act , aku bwu berjinak2 dalam dunia PHOTOSHOP kre ta rugi la

aku keje kat cni , dgn de nye bantuan dari UNCLE HERO

heee...tp ta lawa sgt la banner aku

sb ni aku wat men2 je ,

skdar hiburan !

Act Yg atas tu nk bg pada my BESTIE NUR AZZIANTIE

tp sb ta siap touch up lagi.. so taleh la .. :)


yg pic bawah tu SEKADAR HIASAN , k


Khamis, 14 Julai 2011

RINDU

Aku rindu blog nih !
sejak aku ada blog baru,bnyak abihkan masa ngn blog baru
sb blog bru aku best
walaupun ta ramai followers
tp aku ta kesah pun
Act,hati aku tgh sedih
tp aku tamau cta dalam blog ni
hnya padA blog bru aku curah kan sgalanya.

AKU TGH DOWN GILA !!!!

Isnin, 4 Julai 2011

Im So Sorry :)

Da lama ta UPDATE blog !
Erm jiwa kacau bila aku tgk blog ni
tu yg aku mls nk usha ..
mls nk update sb tade owg komen
hahahaha
aku je la yg bgos , p entry owg msty aku tglkan komen
sb aku tau , blogger mesty hepi ble owg komen entry diorunk
nak2 pulak newbie
msty hati berbunga2 bila aku komen
siap pnjng lebar lagi ahaks :)
tp blog aku ?
hahaha
senyap sunyi je ( pdhal de je owg komen ^_^)
Anyway aku de blog baru
igt nk gtau kat korunk sume
tp aku takowt la de org yg aku tanak baca
jd terpkse la aku follow korunk secara diam2
hahahahahaha :)

Selasa, 21 Jun 2011

Hana Tajima

Korunk knal HANA TAJIMA SIMPSON ?
die mix of JAPAN-INGGERIS
tu yg die muka die kiut sgt :)

Dia ni designer , so thats why
dia nk desingn yg modern utk muslimah .
die masok islam, since 17 years old :)
gpon die ada company sniri MAYSAA


She so georgeous !
tringin nak jmpe die :)


Damia my lil cousin
bila eh nk dress up cmni ?
haha


Ahad, 19 Jun 2011

Frust

Frust sb hari yg di tunggu sudah tiba
yg mnjadi frustnye bila Mr H dtg PENANG tapi
kami ta juma pun . yg paling aku FRUST lg
die g PENANG HILL tp bukan nk jmpa aku jup !
padahal tmpat keje aku kat c2 jugak
dekat je kowt ! aduh .......

but this saturday , aku nk turun MELAKA !
sb isnin nak amik RESULT last sem kat PD
:)

Selasa, 14 Jun 2011

Loghat Mana lebih Munasabah

Rasa2 loghat mana korunk rasa paling munasabah
antara loghat utara dan loghat pantai timur ?


Bahasa Melayu standard :
Dia pergi ke rumah jiran untuk mencari emaknya tapi setelah sampai disitu
didapati emaknya tiada .

Loghat Utara :

Dia p ghumah jiran nak caghi mak dia , pi pi mak dia tak dak

Loghat Pantai Timur :

Dio g ghumoh jire nok caghi mek dio , gi gi mok dio tak dok


Kesimpulannya : Tidak mungkin la pipi mak dia tiada ,
tapi kalo gigi tiada memang la munasabah

hahahahahahaha !

Wordless Wednesday


Jumaat, 10 Jun 2011

Last Day

Hari ni ta bape de mood , sb hal lain nty aku story
nk diikotkan dah lebih dari sebulan aku keje kat Win Win Computers ni
sebagai General Clerk . mmg la gaji ta bnyak mana , company kecik kan ?
tp aku ta kesah sgt , yg penting aku nak cri PENGALAMAN
skunk pun tgh slow2 cri keje . . hari ni last day untuk Raj dan Sri
diorunk ni wat praktikal kat cni dah 6 bulan . so aku smpat
knal diorunk almost 1 month la . mula2 tu mcm ta bape rapat
ble da lme2 kenal . . mcam2 kerenah di0runk ni . . selalu
gado ngn dirorunk la ! lebih2 ngn Raj . .


hah , ni la RAJ @ JONATHAN RAJ
umo bwu 20 . . hahaha ( kecik lagi rupanye )
kalo datang keje , first thing he will do is
look at mirror and touch up his hair !
so funny ! :)




hah , this is Sri . . im not often speak with him
usually we always IM at Fb . .
tapi sometime he will come to my PC
and watch Movie . .


so , both of them will continue their journey as a student
at KOLEJ KOMUNITI . Good Luck la for them . .
yg tinggal kat cni aku , Iquan dan Mirul




hah ni Iquan . . my school mate !
tp already taken by someone tau !
die ni slalu wat keje luar , jrang de kat
office . . tp kalo ada riuh pagi Era la jawabnye



yg baju hitam tu la Mirul
(tolong IGNORE dak sebelah die )
sb ta kenal ! die ni slalu gak de Office
mula2 aku igt die ni APEK . . haha rupa2 nye
malayu la . . die ni rajin siot , dan baik . .
ta ske usik aku sgt mcm IQUAN dan RAJ ! :)


So , even mula2 masok keje rasa bosan !
but after kenal ngn diorunk
jadi best lak ! tade la bosan sgt . .
thumbs up utk korunk !



Ayat Copy Paste



Entry ni ditujukan khas untuk blogger2 atau sesiapa sahaja
ketika korunk wat entry pasal pape yg fakta atau nk menceritakan
kisah2 yg berkaitan dengan islam BOLE tak kalo korunk
wat USE UR OWN WORDS ! bkn pe kdang2 ayat COPY PASTE
dah la ta faham , tade pulak nk huraikan . . kdang2 kita
nk bg ilmu kat org bg ar dengan ikhlas jgn takat nk penuhkan
blog korunk dengan entry yg konon - kononye PADAT . .
tapi padat kalo setakat nk buat hiasan bek ta payah kan ?
Pening tol aku bce , smpai berputar2 otak dalam kepala aku
mmg pelik la ! hahaha . . korunk pena tak dengar blog
KEMAH KEMIM ? yg diayat oleh En. Hantu ?
aku nk bgtau yg BLOG die paling best , de fakta2 dan bole faham
thumbs up for him ( laki kowt :) haha )






Rabu, 8 Jun 2011

Communication Skill

Sejak aku start keje cni , tade la masalah sgt !
cme bnyak juga la salah dan silap . haish ! dak mne yg perfect
bwu start keje da pndai . am i rite ?
tp aku ske gler kat cni sb org2 nye sume peramah !
tade la nk marah2 .
but slalu kne mara ngn customer jela
pena satu hari kne maki mnggunakan perkataan BABI !
trase hinanye aku ! ( mood sedih )
tp tkpe ( heppy balik :) )
Haha , sb kan jalan tade jamn ,
maka aku tros drive ( erk ! ble plak aku bawk kete ?)
lari dari topik . .
berbalik semula . . sb keje aku ni
kne communicate ngn customer
dat's why la bnyak tol masalah . .
tp credits to MADAM GABRINA ELIZABETH XAVIER
the one who taught me to be a good communicater . .
hahahaha . .
SO, to communicate wif customer
i don hve any probz .
korunk de masalah cm aku ?

kongsi la sket . .
hahaha !


Paling Pelik

smapai cmni skali muka uncle ni .. :)

haha . ni pe hal ntah

korunk jgn tiru plak ,kalo ta pakar .

walaupun pelik tp CUTE !

ni mmg pelik giler ! hahaha


korunk komen la pe korunk nak . hahahaha !

Isnin, 6 Jun 2011

Sedih :(

Smlm kene marah ngn Mr H
sb aku tnya die dah 2 kali
sal nk kuar ngan kawan aku dis SUNDAY
die ta bg , aku tau sb pe die ta bg
then aku pun igt nk pujuk la
hopefully die bg . .
then die soh ajak atie .
atie plak BZ , so aku jela
join kawan2 aku tu
tp die soh balik before 4 pm
aku bkn tanak balik awl . .
masa ni kadang2 ta dapat di rancang
last2 ble keadaan
da mula jadi keruh
aku CANCEL je .
abih cter . .
die plak iye2 soh aku p
malas ar aku
dah keadaan jd keruh
nak aku p lak
tanak la aku
kang kalo aku g
hari AHAD tu
akan tercipta
perang dunia ke 3
aku dah lama tak jumpa
kawan aku tu . .
memang la LAKI
tp juz kawan . .
aku baik ngan die dari skolah
die nak blnje wyang and makan
dari ari tu lagi nk blanje . .
Aku ta salahkan die
tp aku pun tade a kongkong
kalo die nak kuar ngan spe
mmg la aku jelez , tp tkpe la
KAWAN2 bkn kuar BER2
tp BER3 kan ?

Sye ta salahkan awk . .
awk jgn salah faham
sye pun da bese hidup di kongkong
tp awk okay lagi dari yg dulu ! :)
sye minta maaf pasal semalam . .

Ahad, 5 Jun 2011

Seorang Jejaka Yg Prasan ! :)

Hasil PERBUALAN kami secara PENULISAN !



Mcm bese la , aku tgh promote blog aku .
ttbe de satu jejaka ni . haha ( pasal RUPA NO KOMEN la )
die ttbe ngaku diri dye EZZIE BIEBER
hahaha . .
dengan spontan aku bk fb die .
slmat la die tak private pic die
aku pun wat siasatan dan kat mne smenye
muka die ngn JUSTIN BIEBER .
HASIL NYE ::::::


0.01%
hampir serupa ! hahahaha

maaf ye . . !

tp akhirnye die mengakui bahawasanya die ::::


ptot tak ??? hahahaha

korunk jgn lpe visit BLOG.SPOT die yg mengancam tu . .
gara2 de lagu FAVORITE aku yg melekat kat blog die
tu yg wat aku ske sgt2 nk bk blog die . .
korunk pun usha la !
mmg best blog die . .



Sabtu, 4 Jun 2011

All AbouT Him




Coz i'm all about him , him , him , him , him
and he's all about me , me , me , me ,
and we dont give a dang , dang , dang , dang
about nobody e , e , e


Never ever met a guy so fly
got me hooked like apple pie
I think i'm falling
I dont know why
but i wont fight these butterflies



Alone



Seyesly , im a little bit lonely rite now .
my relationship wif Mr H not in a gud condition
idk y !
juz something is going wrong with me .
im keep angry with him even idw !
and coz i miss him damn much !
i juz need him beside me .
i feel so jelez , envy
to all couple in dis world !
bcoz they can see each other anytyme
anywhere they want !

to be far away from our lover
is the best way in ISLAM .
it can avoid us to do something
that can crosses the boundary
that islam had already set !

but sometyme , im so lonely
dunno wat to say !
i have a boyfren
but i cant meet

i jus hoping he's fine !

to Mr H : from bottom of mY Heart i really want you to be my Husband
and i hope ALLAH S.W.T will let it be .
and I am really thanks to ALLAH S.W.T . .
even i feel so lonely and sad coz we are far away
but i think ALLAH S.W.T make a good choice
bcoz there is a wisdom behind what ALLAH S.W.T decide for us

Allah , im really tengs and feel SYUKUR coz
me and him are far away .
keep away our social relationship that
can crosses all the boundary of ISLAM

insyallah :)


Selasa, 31 Mei 2011

Keinsafan buat Umat Nabi

Kenapa aku pilih tajuk nih ?
sb tajok ni ttbe je muncul dan lalu tanpa stop di
traffic light . . agak2 mmg nak kene saman la nty .
huh ! spe nak bayar ?
letak tepi pasal saman . haha .
focus to our main subject . .
sejak2 aku tade mood nk wat entry nih aku ske BW
blog org . . ta kesah la , spe pun tp aku juz akan pilih
yg mne de cte pelik atau fakta2 . .
tadi sedang aku BW aku , terbaca sal PENGHUNI NERAKA .
kitakah PENGHUNI NERAKA tersebut ?
Mungkinkah ?
Aku sendiri tertanya - tanya . .
bagaimana nak jd org yg perfect ?
bole ke ? NOBODY PERFECT tp
kita hanya bole jd yang tebaik . . Jadi umat Nabi Muhammad SAW
yg terbaik . . mengapa kita susah sgt nk ikut pegangan Nabi ?
suruhan Nabi ? tahu tak , betapa Nabi Muhammad SAW sygkan
umatnya , mengapa kita ta mampu syg Nabi seperti mana baginda sygkan kita ?
padahal Nabi tak kenal kita pun , ta kre kita dari mana , jnji kita lahir sebagai islam .
Tapi , kita tahu pasal Nabi , siap buat lagu untuk baginda
asal nasyid je , sume lagu berkenaan baginda akan dipilih
tp kita tetap ta syg nabi cmne nabi syg kita . .
Dunia sekarang hampir akhir zaman
Maut pulak bila2 saja akan menjemput kita .
Nyawa kita ibarat telur di hujung tanduk
bila2 masa saja , nyawa kita dicabut
tanpa kita bersedia . .
Biarpun sejahat mana diri kita , biarla diri kita
masih ada sekelumit kesedaran dan keinsafan
Insyallah , Allah pasti buka mata hati kita .
Tiada sipa yg bole membantu kita dalam mencari keinsafan
kecuali DIRI KITA SENDIRI

Promote CONTEST from AZZIANTIE SHUKRI

Penat den , edit Pic nih . . .
hahaha . khas utk NUR AZZIANTIE SHUKRI
die nak wat CONTEST , aku plak tolong
wat banner . Aku ase cm banner contest ni terlalu simple .
Sory la my dear , sejak aku keje . . bnyak bnda nk wat
smpai tade mse . . ni yg aku mampu . :)
Dariari tu aku da siapkan pelbagai banner ,
nk di jadikan cter ble aku upload
sume pic tade background . aku edit gne PS7 . .
mmg pelik . .agak2 macam kejadian luar biasa ( nmpak beno nipunye. .ahaks )
knape pic tade background . .
sb sume pic yg aku edit , aku wat sambungan dari pic2 lain .
then aku tension , ble msok fb atau photobucket
background hilang . .
lme aku pk . last2 bwu dapat tahu . . hahahaha !
aku save tapi ta tuka FORMAT . .
mmg la taleh . . .
btpa ngongeknye aku . .

korunk nak join tak ?
kalo nak join , pk siap2 story yg korunk nk wat
sb story yg pling sedih je yg akan dipilih . .
nantikan update about this contest .

Selasa, 24 Mei 2011

10 Perkara yg aku nak korunk sume tahu

10 Perkara yg aku nak korunk sume tahu :


  • Aku tak ske bangun pagi ! walaupun aku senang bangun pagi . tp aku mmg tak ske bgun pg tp da start keje aku terpkse la bangun pagi , walaupun dalam modd yg tak stabil . tp tiap pg pas mndi aku da bole tersenyum . heeee ~~ :)
  • Aku ta ske minum air kopi . Aku tatau npe , aku ta ske kopi . bukan sb warna hitam tp sebab rase tu pahit semacam dan membuatkan aku mmg ta ske. . tensionla sb ptg2 mak aku slalu wat air kopi ! :(
  • Aku paling ta ske mkan laksa . Npe aku ta ske mkn laksa , sb laksa ta sedap . ta kre la spe pun ckp kedai tu ada laksa pling sedap , tp aku mmg ta ske . . kalo aku mkn pun sikit sje :)
  • Aku susah nk buang air besar . . haha ! ( malu lak , tp tu knyataan ) aku da jmpe doc , doc da bg ubat tp bertahan seminggu je , pastu jadi balik . Kalo aku minum air masak bnyak . . bnda len yg jadi . mksud aku buang air kecil yang banyak tp air besar ta jugak . .haha !
  • Aku paling ta ske laki yg ske bg harapan . Maksud aku , aku tension ble nk kwn tp bg harapan lebih2 , padahal kawan2 je . . for me in my life tade TEMAN TAPI MESRA dan aku benci hbngan cmtu ! kalo kawan biar kawan , kalo spesel biar spesel .
  • Aku ske sgt makan . kre pape je yg pelik atau nmpak sedap . mesty aku nk . paling aku ske MCD dan CHOCOLATE . tapi sbabkan gigi semakin ROSAK ! haha , Mr H da haramkan aku mkn . . haha
  • Aku ske shopping kalo aku de duit . . taleh tgk beg baru dan kasut baru . kalo mse tade duit tgk , mmg aku sakit hati giler . . sb tu kalo nmpak brg bru , mcm beg ngn kasut tyme2 tgh tade duit . wat r mke manis ngn bapak aku . . .kowt2 dapat . . haha !
  • Aku tkowt dengan hantu . . ble aku tkowt dengan hantu , aku ta bole nk tdo . ble aku taleh nak tdo . mle ar fikiran aku pk negative je . . dan aku ase tkowt if nak tido sorunk . . tp skunk aku da bole tdo , alhamdulliah . . kalo tak , Mr H kne ngn aku ! hahaha
  • Aku ske edit gambar . . snap pic kureng sket , haha ! kalo leh ske edit . . snap pic aku ske gak , but sometyme ta best sb aku ta pandai , camera aku pun ta up sgt . . so bab2 edit , wat banner mmg aku ske .. bab join pic dgn pic len . . mmg keje aku . tp ttbe Adobe Photoshop aku taleh pkai lak . huh . geram tol !
  • Aku cepat syg org . . org yg bek ngan aku . . yg care sal aku , aku mmg cepat syg . tu la masalah aku , org senang tipu dan perbodohkan aku ( admit sniri tau ) sb tu kdg2 aku cm marah dgn diri aku . , dulu aku ta cmni . so , skunk aku da berpk . . dan aku akan berhati dalam memilih org yg rapat dlm hidup aku .




SAYANG MY BIG FAMILY & MR H !




Isnin, 23 Mei 2011

Dikalaku Keseorangan !

Dikalaku keseorangan
kenangan pun datang bertamu lagi
terbayang saat2 yang manis
ketika bersama dahulu

Tak tertahan menanggung rindu
di saat kau berjauhan dari ku
wajahmu selalu datang menjelma
membuat teguhnya cinta ku

Sayangku hulurkan tanganmu
bersama kita bergandingan
berdua menuju arah bahagia
melalui liku2 kehidupan
pahit manis kita atasi bersama
semoga kita berdua
BERBAHAGIA


asl la , blog aku sal jiwang2 je . .
mood dalam keadaan yg ta menentu !

New Job


dis morning i woke up early
around 10 am la
( early ke ? haha)
then , i went to take a photo first
after that i was thinking to print out
my resume
after took the photo ,
aku pun p la kedai
pc yg often aku p
i just want to print my resume
then , tokey kedai tu asked me
if i want to work there
pastu aku kne interview ngn alex
tokey kedai .
die kte lu jd general clerk , bole ka ?
aku ckp , okkey je
die kata gaji **** ?
aku pun trima ar . .
drpd dok umah
doing nothing . .
bek aku keje
bole online slalu :)





Sabtu, 21 Mei 2011

Me and My Bestie

:::CeritaTengahMalamMissSecretoDeAmor :::






Tonite , atie sleepover at ma house
punya excited tunggu die ptg td coz
ta sbr nk spend tyme ngn die
even always message but
lot of issue dat we need to discussed
ahaks ! ngade an . . mcm la isu negara !
wte pun aku mmg ske hangout or
had a chitchat with she . .
coz only me and her undrstnd each other
no one except my family and myb Mr H
i knew she sad
sad wit her love , but wat can i said ?
it is her choice , she want it
so she must survive , i always advised her
FOLLOW THE FLOW
there is no risk if she juz follow the flow
i know it hurt , coz i've been in her shoes
long time ago and i can feel how hurt
it is , but like i told her
it is her choice ! she must face it
be strong my lil girl
i know u can be strong enough to face all
this kinda matter . . k :)

love ya always babe !
u my bestie world and hereafter !


:::: NUR AZZIANTIE ::::

chill up , k babe !
always be with u
here , there
:)

Jumaat, 20 Mei 2011

Masa Berlalu

Nk luah sket ::::


Mereka terasa dengan aku
tp mereka lupa bagaimana perasaan aku
maaf la jika tiada pertemuan antara kita
buat kali terakhir kerna aku dengan
pendirian aku bila hati terlalu sakit dan
pedih macam2 bole jadi tapi sayang
tiada satu mesej atau panggilan utk aku
menyuruh aku pulang aku rasa tiada
sipa perlukan aku , jika tiada siapa
yang kesah mengapa perlu aku kesah ?

Hati dan jiwa terlalu pedih
sukar diterima apa yg telah berlaku
tiada kusangka teman2 yg ku anggap sahabat
berkelakuan sebegini
kebaikkan sebesar kuman gajah mmg susah nak igt
namun kesalahan sebesar kuman mmg nmpk sgt
tu la , sikap manusia

tp perlu ke aku kesah ?
sb tu aku ta kesah . .
sb aku mls nk bdohkan diri aku
dan aku ta sedih lgsung !


Jumaat, 6 Mei 2011

Debaran untuk Esok

:::CeritaMissSecretoSebelumNakTdo :::

Huhu . . 2morrow fly ke Melaka coz wanna meet
ma LOVER . . debar gyler , ta yah ckp la . but
so im so excited . . haha . . dan paling sedih . . ni kowt last
aku stay JB , coz pasni after balik Penang lot of thing
need to be settle . . aku nk amik driving lisence lagi . .
then aku nk start cari keje . . urm . . coz i need to
earn money now to help my family . . help my mom and
my dad . . kre , nk tolong kurangkan beban my dad la .
anyway , sok aku geram dalam kul 3 kowt atau kul 2 . .
urm . . b4 that nk KUTUK skett sal AMIR .
Aku ta ske die msok MAHARAJA LAWAK
dan tu la LAWAK PALING BODOH pena
aku tahu . . MAAF LA if KATA2 aku agak
KASAR , tp tula . . . org gelak pun maybe pasal KEBODOHAN
die,dah la bajet cm bgos . de hati nak lawan JOZAN & NABIL .
mintak2 lebih mse sb JOZAN bole
then nk CABAR lawak Nabil
tayah ckp la diorunk tu . . BANYAK EXPERIENCE kowt !

k , la . . . CHOW !

Khamis, 5 Mei 2011

Final Exam Belum Berakhir

Huh . . what cn i do . . i still not in study mood . . huh ! dahla dis Tuesday paper Invstmnt . . rse cm ta yakin nak jawab . .tatau npe , dis sem . .ta cm sem2 lepas . . nk jawab sume soklan ase ta best lgsung . . somethng disturbing my mind ! . omg ! pliz . . help me . i need to do the best in my last final exam for my last sem . .


sedih sb taleh nak FOCUS . . !



Tapi dalam sedih , aku rse sonok . hahaha ! firstly sb bwu lik dari spend tyme wit
my BIG family . . ahaks ! and dis saturday gonna meet Mr H . .
wanna spend tyme with him saturday and sunday . .
cant wait to see him . .coz after this , dunno when we
will meet up again . . .but insyallah . . i will do the best for
my FINAL EXAM . .i will not let all the
sadness ruin my life . .i will FOCUS . .
do the best for two more PAPERS !

CHAYOK !!!



~ SENYUM TA PERLU KATA APA - APA ~


PS : ** Mr H . . saya rindukan awak dan syg awk sgt2 . .
sory coz ta dapat tunaikan jnji dan penuhi
pe yg awk mintak . .tp insyallah . .
satu hari nty k . .

Rabu, 27 April 2011

::: My First Final Paper :::

CeritaSukaSukiMissSecreto ::::

Today is ma first final paper for PROFESSIONAL COMMUNICATION . urm firstly i thought it must be an easy question , so it might take 1 and a half hour only ! but i am totally 100% wrong , all the question are really tough and hard ! omg . . i didn't said i cant do it . i can , furthermore i complete all the question in a right tyme ! but . . i still not satisfied ! just something wrong somewhere when i answered all the question . and i cant find the answer . ! maybe running out all the ideas at the moment thats why i think something is missing . . but then , is okay !
the paper already ended !juz pray to ALLAH . . hopefully i get a better result . .
tomorrow mak and ba will coming ! pick me up and direct fly to JB !
i cant wait to see HADIF . .


**Mr H . i really love you . . love you so much . .




Selasa, 26 April 2011

Pelik (><)

Aku pelik . . ramai betul wat entry sal SAHABAT ! ahaks , ramai lak yg cter sal masalah dalam persahabatan ! hahaha . ta sgka tol aku . . sbnarnye da bosan la cter sal sahabat . . da basi . i mean WHO CARES ? hahaha . . DID I LOOK LIKE I CARE ? actually . . my fren told me . . someone call her as a BACKSTABBER . . for me . . backstabber ni org yg tikam kita dari belakang . . nama pun BACKSTABBER . . ofcourse la he / she betrayed us . . but firstly kne tahu . . cmne die betrayed kita . . whether die rampas pakwe kte , die dah thu kte ske someone ni tapi die kebas atau maybe something else la . . tp kalo takat die cter kita kat org pasal kite dengan tujuan nk dapatkan pendapat atau nk kongsi masalah . . rsenye ta salah kowt . so ble dapat tahu kawan kite backstabber , jgn tuduh . . g tnye dan siasat . . . kadang2 , kita ta thu pe dalam hati die . . kan ? pe die nak, pe die rse . . kepada my BESTIES ::: NURAZZIANTIE , SITI SARAH DAN NUR ATIQAH . ni jawapan yg korunk mintak . aku mls nk mesej2 . . so aku terangkan kat sini . . heee ~~ bukan pe , setakat PENGALAMAN DALAM PERSAHABATAN ni . kita dah cukup arif . . mcm2 dugaan kita hadapi time skolah . . tp disebabkan tiada DENDAM mahupun BUSUK HATI , PERSAHABATAN kita KEKAL SEHINGGA SKUNK . . seyely aku bangga ngn korunk ! hahahaha . . tapi kan . . ta kesah la . . SPE NK KAWAN KTE , SPE TANAK KWN KTE , SPE NK TUDUH KTE . . TA KESAH LA , JNJI KTE NGN DIRI KTE . . igt pesanan aku k . . cewah!! hahahaha . . .

Isnin, 25 April 2011

Hope You Recover Quickly


Hey , bloggers . . today juz want to tell about my fren . . NURUL HUSNA , She had been infected by measles . . im so pity to her coz tomorrow is our first paper for final exam , she is an intelligent student so i am scared if she cant do that paper . . but me and the other frens will pray for her . . to recover quickly from measles . . thanks god coz i already suffering that disease when SPM tyme ! so , with my experienced i can give a lil bit advise to HUSNA . . and i very2 hope , she will be okay




Una , be strong okay ?


Rabu, 20 April 2011

Justin Bieber - Never Say Never -

Hey , today . got a lil bit time , so . . i went to GURNEY PLAZA with ATIQAH . . juz hangout and had a chit chat about ourself , furthermore we never met since secondary school so got lot of story we talked about . . then we had our lunch at NANDOS . . hihi , after that . . we went to cinema . . RED RIDING HOOD . .still not released yet . . so . . we dont have another choice , coz the other movie such as RIO and another cartoon movie is at 4pm . . we wanted the early movie so we chose JUSTIN BIEBER - NEVER SAY NEVER- (3D) hahaha . . . i thought , it must be boring and not exciting movie. . but i am totally 100% wrong . . hahaha . . so excited to see that movie from the begin till the end ! i feel like i wanna scream : JUSTIN BIEBER !!!!! HOOOOOO !!! : hahaha . . . but i cant , im in the cinema . .hahaha , i just shouted in my heart. . haha . . and i admire all his song . . pray , somebody to love , up . and so on .. but most favorite is NEVER SAY NEVER ! hahaha . . his way , his style , his smile . haha , i love it ! but not more than i love mr h . haha , juz me and my bestie wondering . . why all the teenager girls and kids are so fanatic with him . . they cried , they fainted , they shouted and so on when they meet him . . haha . .so weird . anyway . . Justin ! ALL THE BEST . .

to all BIEBER FANS ! dont forget to watch his movie on CINEMA !
you wont regret !!



Isnin, 18 April 2011

Whats Wrong with Us

erm as usual , i cant sleep early tonite . . so , i juz playing CAFE LIFE at Facebook without anyone accompany me . Me and Mr H always fight lately . . i sniri ta tau why . . i keep asking myself . why ? but still no answer . .what shud i do ? am i too KURANG AJAR ngn die ? or im not respect him as men ? oh ! whats wrong with me ? i want to be a good gf , and good future wife to him . but i dont think so i can . am i so degil ? am i so keras kepala ? semalam , i open his account fb . then got message , i read it . . it from her ADIK ANGKAT . . her message is so annoying me . and disturb my feeling too . . feelin so JELOUS , and SAKIT HATI . .but am i wrong to hve that feeling ? bukan sje2 nk cri gado with him . .but i juz cant accept . . her age is same with me and mr H . so why she shud call Mr H , abg ??? and shud she asked Mr H a question like this : Abg , ta rindu kte ke ? : sakit kot hati . .if me and mr h , does not have any relation . . I dont care . but Mr H , is mine ! mine BOYFRIEND . . of course la , i feel so jelousy and sakit haty ! but now . . after , fougt with him about RM50 , now another problem . . and because of this matter . . me and him keep fighting until now . . . .i miss him damn much k . . . ta nak gado ! nk cam dulu . . but hati aku dan die sme2 sakit . . we got hurt because of our own attitude !

I LOVE YOU !



Memory Of Titanic




Its been so long , i try to do some research about titanic . but until now i cant find the truth story coz sometime article from the internet cannot be trusted . . So . . i try to blogwalking all the blogger but still dun have anyone make this story for their entry . . im so tired . . haha ! i love this movie , as i knew . . James Cameron did this movie based on the truth story . . and i love Jack Dawson (Leonado DiCaprio ) - - Such a Handsome guy :) haha . seyesly . he's so amazing and charming ! his heroin in that film is a beautiful lady Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet ) even she is not beautiful as other actress but she really beautiful with her natural beauty . and to whoever read this entry . and if korunk de all the story about Titanic pliz do let me know . . i want to read and i want to know the exact story about that ship ! pliz . But if korunk de website or suggest some book yang know all the truth story . do let me know too !



TITANIC 1997

Ahad, 17 April 2011

Sepetang Bersama Kamoo

Wow . .today im feeling so Hepi . .got a chance to see ma BESTIE . . really excited . lots of story that we talked about . . hahaha . . . and the most important thing , , she HUG me . . and really thanks GOD coz give me such a wonderful bestfriend and no one could ever replace her place . . Even we are far away , but i dont have any excuse for not keep in touch with her . . EVERYTHING about me she know . . ans same with her EVERYTHING about her , she will let me know . . we dont have any secret . . even had an argument sometime . or misunderstanding . . for me it doesnt matter kowt . coz we knew each other . . so . tkde keep2 inside . . haha . no TOUCHING2 or MASAM2 MUKA . we are PROFESIONAL PERSON . . haha . . So . . Atie . . really miss u even baru je jmpe dis evening , I just can believe when i called her and she said : DAYAH , IM GOING TO YOUR HOUSE : haha . . really excited . . even cari rumah yg die tempah kek tu smapai sesat . . MES PDRM , die g baca MASJID PDRM . .mmg la ta jmpe ! hahaha . .mmg klaka gler . but at last . . we found that house . and that cake was really nice . . really jelez with that cake . .atie . .i wanna it !!! hihihi . . . .pliz :) and then wasting our time at MCD .. thnks atie coz treat me DOUBLE CHEESE BURGER . .kalo tau nak blnje . dari umah lagi aku pk nk mkn pe . .! hahaha .
. .having a chit chat with u today , make me feel better . . thnks for all ur advise and spirit about my problem . . . hahaha .love u damn much . cant wait to meet u again dis FRIDAY . . . cant wait to see you , sara and ieka . . . !

Selasa, 12 April 2011

Saya Nak KeyChain Dari Pee Dee




Sedang aku syoq Bw . . aku pun ternmpak blog Cik Azizah nih . . Aku ni wajib bw blog die . haha .
ske baca dan komen . . sbb kebanyakkan info yg die bagi . .aku ske . .
jadi ttbe aku nmpak contest nih . aku pun join je . . .

Syarat2 sangat mudah :

1 . Buat Entry : Saya Nak KeyChain dari Pee Dee :
2. Wajib FOLLOW BLOG CIK AZIZAH dan LIKE FAN PAGE . nty update Ga Senang nak tahu.
3.letak Header ni kat entry korunk dan jangan lupa link kan .
4.Tinggalkan link entry korunk kat bawah ruangan komen . . senang Cik Azizah nak jejak entry kalian semua.
4.Tag 2 orang rakan blogger.
5.Tarikh tutup 24 April
6.Hadiah akan diupdate kemudian
7.Jom cuba ramai - ramai mana tahu http://www.random.org/ akan pilih korunk . .

So , apa lagi . .
Jom la meriahkan contest nih , ,

Miss Secreto nak pilih :





Dont Worry la !

Masa aku balik dari Singapore menaiki keretapi adalah tiga orang yang duduk bersama, dua didepan aku satu kat sebelah. Yang kat depan aku ni, orang American dan disebelahnya orang Cuba. Sebelah aku pulak orang Bangladesh. Dalam perjalanan tu kami pun berborak-boraklah pasal negara sendiri...borak punya borak, tiba-tiba si American ni pun keluarkan duit dollar dia lalu dibakarnya, dikeluarkannya sebatang rokok lalu dibakarnya rokok itu dengan duit tadi, lepas tu dibuangnya duit itu keluar.

Terkejutlah semua melihat kelakuan Mat salleh tu tadi... bertanyalah si
orang Cuba tadi "Why you do that for?". Dengan selamba mat salleh tu
menjawab "Don't worry, I got a lot american dollar in my country".

Tercengganglah masing-masing. Belum habis tercenggang..si Cuba ni pun tiba-tiba mengeluarkan sebatang curut (curut Cuba adalah antara yang termahal didunia) lalu dinyalakannya. Belum sempat beberapa sedut..terus dia membuangnya keluar tingkap..."Why you do that for" kata american tadi... "Don't worry, i got a lot cigar in my country".

Terkejutlah aku dibuatnya. Masa tu aku tengok Bangladesh tu tengah pikir apa nak dibuat pulak. Masa dia tengah fikir. Aku pun apa lagi... tangkap Bangla tu terus aku campak ke luar tingkap....belum sempat dia orang tanya lagi aku pun cakap lah...

"DON'T WORRY, I GOT A LOT BANGLADESHIS IN MY COUNTRY"

Isnin, 11 April 2011

Someone 0r Sum Wan

Lee Sum Wan : Hello can i speak to Annie Wan

Mr Sori : Yes u could speak to me.

Lee Sum Wan: No, i want to speak to Annie Wan!

Mr Sori : You are talking to someone! Who is this?

Lee Sum Wan : Im Sum Wan. And i need to talk to Annie Wan! Its urgent.

Mr Sori : I know u are someone and u want to talk to anyone! But whats this urgent matter about?

Lee Sum Wan : Well just tell my sister Annie Wan that our brother was involved in an accident. Noe Wan got injured and now Noe wan is being sent to the hospital. Right now Avery Wan is going to the hospital.

Mr Sori : Look if no one was injured and no one was sent to the hospital from the accident that isnt an urgent matter! You may find this hilarious but i dont have time for this!!!

Lee Sum Wan : You are rude. Who are you?

Mr Sori : I’m Sori.

Lee Sum Wan : You should be sorry. Now give me your name!

Mr Sori : I’m Sori!!

Lee Sum Wan : I dont like your tone of voice Mr and i dont care, give me your name!

Mr Sori : Look lady, I told you already Im Sori! Im Sori!! Im SORI !!! you didnt even give me your name!

Lee Sum Wan : I told u before im Sum Wan! Sum Wan!!! You better be careful my father is Sum Buddy. And my uncle holds a very big position in the co. He is Noe Buddy.

Mr Sori : Oh im so scared (sarcastically). Look i dont care about ur uncle he’s a nobody. Everybody thinks his top dog and holding an important position in the company.

Lee Sum Wan : No Avery Buddy just married my aunt. And Avery Buddy doesn’t work there.

Mr Sori : Like i said i dont care which one of ur aunt screws everybody and i also know that not everybody works here! Jeez!!!

Lee Sum Wan : Wheech Wan is my sis!

Mr. Sori : I dont know which one is ur sis! Why in gods name u think i do!? Look i got work to do and if im feeling mischievious i’ll broadcast it on the P.A system saying. “Attention, someone called and said that anyones brother just got involved in an accident. But not to worry no one got injured and no one was sent to the hospital. But everyone is going to the hospital anyways. The father maybe a somebody but if u’re their uncle, u’re a nobody. “how bout that!?
Toot… .Toot… .Toot




Korunk faham tak ?? ley gelak gila aku baca bnda ni !

Rabu, 6 April 2011

10 orang yang Bertuah menjadi pilihan PS

Kadang2 aku usha jugak blog PS nih .
Entry die mostly about PUISI . .
Seyesly bagi aku sume PUISI die amat PUITIS . .
dan PUISI yg paling aku ske adalah
korunk boleh klik dan baca .
cuba korunk bagi pendapat . .
tapi blog PS bukan je pasal PUISI tapi ada jugak about
current issue ( isu semasa )
dan yang paling aku suka , blog PS amatla simple dan tenang
takde la serabut dengan banyak gadget.
kata - kata dari Puisinya memberi kesan buat diri ku . .



kepada PS ::: Hasilkan karya anda selagi anda mampu !

Selasa, 5 April 2011

Kisah Dulu

Miss Secreto Punya Citer :::

23 JUN 2010 . . aku dah de BOYFREN . . well , time tu mmg aku ada bf . . spe bf aku ? huhu . .nme bf aku time tu bermula dengan huruf Z . . spe die ? ( nthla . . ) Perkenalan aku ngn mamat tu , time aku tgh jawab final exam untuk paper kewangan kowt . . time tu die asyik mntak jawapan kat aku . . mlm tu tros aku dapat msej dari die . yg aku pelik cmne die tahu no aku . . smpai skunk aku ta thu . sperti yg aku thu , aku kenal mamat ni . . penah la aku usha2 die kat kolej . .sb slalu bertembung ngn die . die ni GOOD LOOKING la . .sb boleh dikatakn spesis BUAYA DARAT . gpon dulu die kawan dengan kawan kelas aku dan menyebabkan timbul satu isu panas . . Mulanya kami hanya kawan biasa . . Die slalu calling2 aku . . and cter hal family die kat aku . . dan aku respect die ar , even die ni spesis BUAYA DARAT tapi ta abaikan tanggungjawab die kat MAK & AYAH die . sbb die slalu jaga ayah die . . tu yg wat aku minat die sbnrnye . . Then nk abih sem 4 . die nak balik cuti sem . die mintak utk jmpe aku kejap . coz pasni nak jmpe kene tunggu masok sem baru . . aku pun g ar jmpe die . . kat dalam hostel ni gak . . then start aku balik penang . . kami still contact . then die mintak KAPEL ngn aku . . mula aku pk gak but then aku stuju . . niat aku nk ubah die . .coz aku ta nak die mainkan pompuan dan aku nk tegaskan AKU TA JATUH CINTA LNGSUNG ngan die . . tp masa aku kat PENANG , die ni mmg SWEET la jugak . kdang2 aku terpk gak . erm . ni ke Z ? haha . . kalo aku ta balas msej die , or ta contact die sehari . msty die tnye. . .then , kalo aku kuar malam . . die akan kol dan tnye ble nak balik . .mmg la SWEET tapi aku . . aku ta penah percaya die . sb aku da thu die cmne . thats why aku ta cye die langsung . . . Bila sem buka , sme2 daftar kat kolej nk troskan sem . . die berubah . . die jarang contact aku . .tp die de jugak ajak aku balik kg die . . tp aku tolak . belom msenye lagi . . last2 . diesebabkan jarang contact . aku amik keputusan untuk putus sb bg aku . . putus satu bnda yg simple . seyesly . kte taleh pkse diri kte , atau diri org utk terus stay dalam sesebuah perhubungan jadi if hubungn tu tade bawak pape manfaat atau kebaikkan bek PUTUS je . .tp aku slalu doa agar die berubah . sb aku tahu die tu takdela jahat mne . . Bila aku dengar die kapel ngn satu minah ni . aku hope die seyes . but lastly ending die putus gak ngn minah tu . minah tu slalu lahirkan prasaan ta puas hati kat wall die . now minah tu dh de bf baru . dan Z masih dengan perangai lme die . Dan sbnarnye tarikh itu adalah tarikh perkenalan aku dan Mr H dan aku bahagia dengan adanya Mr H dalam hidup aku . . . .

PS ::: Aku tahu Z takkan baca blog aku . . cuma aku nak die tahu . . sikap die perlu diubah . masih ada waktu untuk die berubah kerna aku yakin die bukan seperti yg kita semua sangka .
hargai diri anda , keluarga dan orang lain selagi masa masih ada . Jangan la jadi lelaki yang terlalu egios . Anda pasti menyesal .

Isnin, 4 April 2011

Keresahan Mula Melanda

Keresahan Mula melanda . . hahaha ! Aku pun tatau npe , ttbe topik ni jadi pilihan aku . Tade mood nk update blog sbnarnye . sb kalo aku update blog , mesty aku akan update blog yg sedih2 coz lately ni emosi aku mmg tergnggu . . so i try to combat this matter . .ahaks! gpon sok aku de MUET(SPEAKING) , blogger2 sekalian . . . .WISH ME GOOD LUCK K . .

p/s :: Hari ni aku kne USE ENGLISH . . as a practice for tomorrow . . . kawan2 . . support me !


Khamis, 31 Mac 2011

Demi Uitm dan UKM


Hari nih . . mmg letih gler . . mana tak nye . . . sb nak setel borang permohonan UPU . . aku dan geng2 terpkse berkejar - kejaran . . tu la , mse de mse awl2 . .ta nak wat . . ni da last minute bru nak wat . . nk dijadikan citer . . aku , nye slip exam sem 1 , 2 , 3 hilang . . so nk dapatkan blik kne bayar denda . .byr ta kesah sgt . . . yg mnjadi hal nk dapatkan slip tu . .aku igtkan susah . aku tunggula hampir kat seminggu . .last2 , kawan aku cakap . g je amik kat pejabat UV . . peh ! panas gler hati aku . . kejap je dapat dari aku nk tunggu office kat KU . .mmg hampeh toi . .! pas amik slip tu . . g ar photostart . . last2 bru aku pasan , pas anis tegur yg aku takde borang permohonan . . .tu lagi satu hal . .pas photostart pe yg patot . .aku , anis , afdhal dan adi rempit g kolej . . . pas2 cop . . . adi bz tolong afdhal susun permohonan die . . .aku ngn afdhal , cepat2 ke bilik en Syaf . . sb nak print bnda alah yg aku ngn afdhal lpe . .. haha . .tunggu print lak mcm hape je . . punya la lme . .. . .mmg hampeh la . . .pas print , dah kul 4.45 . . kmi pun rempit la g PEJABAT POS,elok kteorunk smpai PEJABAT POS da tutup . .tp slmat pakcik tu baik . . die buka pintu bg kami masok . tp die soh cepat sket . sb kul 5 die nak balance akaun . .pastu . . bru thu . .POS EKSPRESS dah abih . . kne lak , lari g beli sampul kat kedai blakang sb nak wat POS LAJU . . . .kul 5.30 bru setel . .tp slamat pkcik tu baik . . . .. . . cayalah ! hahaha . .last2 kononye lega ar . . .. . . aku pun balik hostel . ..rehat dengan hati yg tenang . ..ttbe kwan aku nme SYIFA balik . .. . . ketuk2 pintu bilik air aku . . . aku tgh mndi time tu . .die gtau kalo nk msok Uitm . . kne mohon online kat laman web Uitm . . . . hampeh kan ? so . aku ta thu mne yg betul . . . . sb aku pun ta thu . .jnji borang aku da selamat smpai . . .. . kalo ta dapat , bukan rezeki namanye yg pasti aku da wat yg terbaeek ! terbaeek la sgt . . spe soh wat keje LAST MINUTE !

Rabu, 30 Mac 2011

Kecik Hati Aku !

mmg trase gler ar . . susah aku nak khabarkan . . tapi cbe korunk bayangkan bila kwan korunk . .even korunk ta rapat sgt tp at least korunk HORMAT/RESPECT die as KAWAN dan mengeluarkan kata2 yang mungkin menjatuhkan maruah anda dan menyebabkan anda rasa teralu kecewa dan sakit hati dengan kata2 itu . . Walaupun aku memaafkan perbuatan die tanpa die meminta maaf walaupun die sndiri mengetahui kesalahnnya . . aku tetap cuba tenangkan hati aku agar memaafkan die dengan hati yg ikhlas . .. tapi sukar . . sukar sangat . . . Aku penah di hina sebegitu rupa tanpa aku ketahui punca aku dihina sebegitu . . tapu aku takde la kesah coz yang hina aku tu manusia yang ta bertamadun dan manusia yang aku ta anggap sebagai kawan . Tapi die . . sudah ku anggap sebagai teman . . tapi aku ta sangka perangainya sebegitu rupa di belakangku . . . pada mula nya mmg bf aku marah setelah ku ceritakan apa yg jadi . . . dia soh dak tu minta maaf ngan aku . tp aku tahu dak tu takkan wat . . dan mmg die tak minta maaf pun . . . tp bf aku tetap ta faham betapa aku kecewa dengan kata2 dak tu . . . mungin bf aku anggap satu bnda yg remeh . tapi bg aku tak . . aku tak boleh bia owg hina aku camtu lagi . . dah lama aku diam dengan penghinaan owg . . . aku ada maruah . . dan perasaan . . k ! tapi pas bf saya cakap die dah ok ngn dak tu . . hati sye ase cm semacam . . mgkin marah kerana dak tu ta datang minta maaf dan bf aku wat ta kesah . . bila aku cakap kat bf aku . .aku ta nak g satu negeri ni . . sb tanak jmpe dak nih . . bf aku cakap TERPULANG LA . . ! peh ! hancur hati aku . . . . bru aku tringat . . maruah aku . .akuyg jaga . bukan bf aku . .jadi akutaleh harapkan die kan ? tapi kenapa die ta lindungi aku ? aku harapkan tu . . . tapi die ta wat pun . . . . . . . . hina kah aku ??

Kepada A . . aku betul2 kecik hati dengan kata2 hang . . selama ni aku ta pernah berbahasa hg aku . . .tp start ari ni . aku takkan hormat hg lagi . . . anyway thanks dengan kata2 hg mse chat dengan Mr H . . . ! aku maafkan . . . . aku akan cuba . .tapi ta mungkin aku akan pandang muka hg , malah jumpa hang lagi . . thks lot sb kenalkan aku ngan bf aku . . tu mmg aku hargai . . tp aku nak hg tau betapa KECIKNYA HATI AKU . . dengan kata2 dan sikap hg !



Sedyh kowt !

Isnin, 28 Mac 2011

Life more complicated !

Well . . ma final exam is juz around the corner . . as usual i need to focus and struggle to get an excellent pointer . But . . i 'm still didn't started anything yet . Bz with my game . . bz with facebook . . the most important is bz with my assignment . . that i need to submit this week and next week . Aku dah applied masok U . .but im still not sure whether have a chance to further my study or not Kalo dapat U je , aku akan further . . coz da ta nak waste time dengan study at College . Beside that my mom already told me earlier bout this matter . . mom said : Kalo dapat UNIVERSITY , sambung la . . rugi kalo ta masok U . tapi kalo takde peluang . . takde rezeki . . ta payah la sambung cari keje leklok : Ah . . sedih nye ayat tu . . Aku nak sgt masok U . .mcm kak anis . . sume salah aku masa SPM ta nak study leklok. . padahal result dah ok . . sb ta betul2 study tu yg result cukup2 makan je . .tu pun ta layak nak jejak kaki kat UNIVERSITY . borang UPU telah ku hantar . . hanya doa dan harapan yang menemani aku . . . . aku hope sgt dapat msok U . . ta kire la kat mne jabatan pendidikan nak cmpak aku . . janji cita2 aku terlaksana . . . Ponat2 eden study untuk diploma ni . dopat pointer tinggi . . .kalo takde rezeki gak . . apo nk dikato !

Sabtu, 19 Mac 2011

Masalah Bahasa


Uit . . ari ni aku tdo lmbat . . mls nk tdo awl , sb esok cuti . . so keje aku bese la ble da taleh tdo . .
online fb je . . sedang aku bz bw profile2 orang2 dalam fb . ttbe aku jmpe statement ' JOM MAKI RAMAI2 KAT ( de la nama minah ni ) aku pun klik profile . . for sure , wall minah ni penuh dengan kata2 makian . .aku try siasat . .pe masalah diorunk nih . . tp aku still ta thu .. haha , yg pasti minah ni de cri pasal ngn dak2 yg maki kat wall die . . tp seyesly . . budak tu baru 13 thun dan cute sgt . . tp ta thu la npe leh jd cmtu . . tp yg mnjadi persoalannya sekarang , . bahasa yg mereka gnakan . . aku pun gne shorform . and everybody use it . . tp kali ni . .mmg pelik gler bahasa diorunk gnakan . . i mean . . mmg terlalu pelik . .



For sure ayat maki yg diorunk gnakan . .tp yg aku nak tegaskan BAHASA tu . . . . korunk rse2 , korunk bole tak faham ? Seyesly . . aku tgk budak2 skolah skunk . . pakai bhsa cmni . . bg aku , mostly pakai gak shorform . . tp still leh faham . . tapi ni dah over . . . . . yang aku pelik sgt . .
mana diorunk CIPTA bahasa2 cmni ? seyesly . . rse cm geram je bce ayat2 tu . . .TEROK sgt !



Jumaat, 18 Mac 2011

Hari Anugerah Cemerlang

16 Mac 2011 . Teruja gle aku ngan tarikh tu . . ahaks ! Sebab pada tarikh tu aku dianugerahkan Sijil Pelajar Cemerlang sbb dapat Pointer 3.67 ke atas ! Aku bukan la dari background akademik yang pandai . . tapi aku try work hard . . 5 sem aku usaha . . tp sem lepas bru aku dapat . . sbb sem ni dah last . so takde dah anugerah . huhu ! SYUKUR SGT PADA ALLAH . .aku ta sgka aku akan dapat . . sb last year anugerah ni ta dibuat . .tp ta sgka lak thun ni ada . . teruja sgt . . .




Ni Before nak g . . dahla ketinggalan bas ! ahaks ! huhu . . sempat pose



Ni la SIJIL yg aku dapat ! huhuhu . . . ske sgt !



Ni lak aku & geng2 aku . . . anyway . .CONGRATS to all my friends !


**Mr H cakap nk bg hadiah . . . haha . . skenye ! owg tunggu tau !

Khamis, 3 Mac 2011

Kegilaan Aku Mula Kembali

Tamat la sudah Latihan MUET ,yg kononye PRACTICE MAKE PERFECT .
even sbnarnye tade la mantap sgt BI tu . . ahaks ! Setelah
penat dan mengalami kepeningan disebabkan cter
DAWN OF THE DEAD menyebabkan aku dan MISS ANIS
( sje nk CAPSLOCK nme die sb tuan die kecik je )
hahaha . ups ! terlebih suda . . menyebabkan
kami MENJERIT KETAKUTAN . . oh ! tidak . .
perlu ke ? haha . . Ah , citer MEREPEK MISS SECRETO da mula menular kat Entry nih

**tgh msej ngn Mr.H sambil menggunakan LOGHAT PENANG . . . huhu !

Sok aku nk follow up and down ayu ke PAHANG . . korunk ta nak follow ?
Huhu . .sedikit teruja gak aku . . Sedang aku cbok dok wat blog . .huhu .
Sedap je aku sedang bau KWAN2 UMAH @ SAHABAT2 TERBAIK sedang memasak
CUCUR erm . .CUCUR WHATEVER . , hihi ..
tatkala ini ,AAINAA SYAHIRAH sedang seronok
kerana dipuji oleh NORIAH mengenai CUCUR WHATEVER
yg amat DELICIOUS itu . . ahks !
manakala MISS AYU pulak sedang sibok menjadi ALONG @ CETI .
mngutip duit rumah sbnyak RM 7 seorang . secara ta sngaja
malam ni AYU mnjadi seorang yg kaya . . bek korunk
POW die malam nih ! hihihihii . . . NORIAH pula sedang
berulang alik dari bilik kedapur tnpa aku ketahui tujuan sebnar
beliau berbuat demikian . . huhuhu . . . HUSNA pulak
sedang merenung laptopnye
dan kemungkinan akan tembus laptop tu nty . . hahaha . .
HUSNA sedang menembus laptopnye kerana sedang cbok
menunggu cik abg AZMIE dalam fb . ahak2 . . haha . .
AAINAA tetiba mengeluarkan spekulasi
"AYU DAH BOLEH KAWIN " ye . .AYU mmg akan
KAWIN hujung tahun nih . . ..
Hah ! lupa pulak . si kecik itu tadi . ups ! MISS ANIS
sedang cbok dengan kerjayanya iaitu FACEBLOG . . hahaha !
menurut kamus ALONG . . FACEBLOG adalah gabungan
FACEBOOK dan BLOG ! cbe korunk terjah blog MISS ANIS !
korunk pasti dapat bongkas satu rahsia PERCINTAAN di ALAM MISTERI
oh ,tetiba MISSS ANIS sudah melayan lagu KEGILAANYA ..RAJU CHACHA !
Mne lak Syifa ni . . terdiam pulak . . hilangkah ?
erm . .takpe SEMOGA DIE BAHAGIA . .
hihihih . . . . .
nk mkn CUCUR WHATEVER hasil kawan2 @ teman2 sejatiku . . .

KEPADA SAHABAT2KU . . JUGA TEMAN2 SEJATI KU . .
SYG KORUNK KETAT - KETAT . . .


My Beloved Mak & Ba

My Beloved Mak & Ba