Follow la Aku :)

Selasa, 31 Mei 2011

Keinsafan buat Umat Nabi

Kenapa aku pilih tajuk nih ?
sb tajok ni ttbe je muncul dan lalu tanpa stop di
traffic light . . agak2 mmg nak kene saman la nty .
huh ! spe nak bayar ?
letak tepi pasal saman . haha .
focus to our main subject . .
sejak2 aku tade mood nk wat entry nih aku ske BW
blog org . . ta kesah la , spe pun tp aku juz akan pilih
yg mne de cte pelik atau fakta2 . .
tadi sedang aku BW aku , terbaca sal PENGHUNI NERAKA .
kitakah PENGHUNI NERAKA tersebut ?
Mungkinkah ?
Aku sendiri tertanya - tanya . .
bagaimana nak jd org yg perfect ?
bole ke ? NOBODY PERFECT tp
kita hanya bole jd yang tebaik . . Jadi umat Nabi Muhammad SAW
yg terbaik . . mengapa kita susah sgt nk ikut pegangan Nabi ?
suruhan Nabi ? tahu tak , betapa Nabi Muhammad SAW sygkan
umatnya , mengapa kita ta mampu syg Nabi seperti mana baginda sygkan kita ?
padahal Nabi tak kenal kita pun , ta kre kita dari mana , jnji kita lahir sebagai islam .
Tapi , kita tahu pasal Nabi , siap buat lagu untuk baginda
asal nasyid je , sume lagu berkenaan baginda akan dipilih
tp kita tetap ta syg nabi cmne nabi syg kita . .
Dunia sekarang hampir akhir zaman
Maut pulak bila2 saja akan menjemput kita .
Nyawa kita ibarat telur di hujung tanduk
bila2 masa saja , nyawa kita dicabut
tanpa kita bersedia . .
Biarpun sejahat mana diri kita , biarla diri kita
masih ada sekelumit kesedaran dan keinsafan
Insyallah , Allah pasti buka mata hati kita .
Tiada sipa yg bole membantu kita dalam mencari keinsafan
kecuali DIRI KITA SENDIRI

1 ulasan:

Muhd Fadil berkata...

Nyawa dihujung tanduk.
Dunia pulak tetiba je leh kiamat.
Moga sentiasa diberi rasa keinsafan dalam hati kita semua.
Amin ~
Nice entri ni ♥

My Beloved Mak & Ba

My Beloved Mak & Ba