Follow la Aku :)

Selasa, 25 Januari 2011

Fly tO Singapore . ..

Hey , guys . . .mcm da lme x tulis kat blog nih ! hihi . . .today , tade nak gosip2 pasal org . .ahaks ! well , i mean . . mls nak amik port about that KRAZY & BLOODY FOOL WOMEN ! haha ! kalo nak terasa amik la . . . hihi . . aku baru je balik dari visit SINGAPORE . .. visit some of my relatives . . nak kte kenal . .mungkin kenal kot . .nak kta ta kenal . . kenal jugak . . erm . .watever la . . yg pasti . . aku penat gle dan kaki aku jd lenguh2 sbb terpkse kejar bus . . .pastu . . kiteorunk jalan2 kat SINGAPORE by walking . . .bukan used mne2 transport except BUS . . . so . mmg penat la . . dah la aku bawak barang hadif . .berat beg aku , tambahan pula kne gilir2 dukung hadif . .mmg penat sangat . . . the first day aku sampai sne . . .aku excited gler . . coz da lme x masok SINGAPORE . . yang best mse die check it out pasport aku . . . hahaha . . minah yang check pasport tu , punya la cute . . . hahaha ! dah la rambut pendek ala - ala boyish , , hahaha . . .sweet lol . . .dah tu , pas check pasport . . kne tunggu bus utk ke MRT . . klo ta salah aku tempat tu nme ADMIRALTY , , nme tempat yg aku nak g tu . . YISHUN . . pas sampai kat YISHUN . . aku ngan family aku , jalan2 kat shopping complex kat c2 . . nme pe nth , , coz nak tunggu cousin mak aku sampai . . . tapi paling respect sal toilet die . . . kte kat MALAYSIA tadenye nak beratur siap berebut . . . kalo kte sampai dulu pun , ta semestinya kita dapat msok , sb owg akan potong line . . . tapi kat singapore . . . jauh panggang dari api kot . . kene bratur siot , , ,hahaha . .jgn harapla nak potong line . . .budak kecik pun kne beratur . . . die ckap dari kecik kne ajar dak2 utk line up . . coz nty da besar diorunk tak langgar peraturan . . . peh ! sempoi ar . . . pas cousin mak aku sampai . . kteorunk straight ke umah die . . .rehat2 . .sambil tunggu time utk makan . . hihi . .yg bestnye . . masakkan cousin my mom ni . .gile sedap ! teruja aku mkan . .. mne ta berisi lagi aku . . .asyik mkn je .. . hihi . . mlm tu agak awl la gak aku tdo . .sebab mengantuk yg teramat sangat . . .TIRED ! hahaha . . pagi2 lagi aku dah bngun . . that time baru pukul 5 pg . .haha . .OMG ! mcm ta cye aku bangun seawal tu . . .pas mandi , solat and breakfast . . .mula la kteorunk melangkah ke tempat2 yg de di sekitar SINGAPORE. . . kteorunk juz pusing kat GELANG . . . x thu la aku spell correct atau x . . makan NASI BRIYANI EKSPRESS . . .then , jalan2 kat pasar tu . .tgk baju . .tudung . . kat c2 . . sume murah2 . .tp gne duit diorunk ar . . .kalo duit kte . . mmg gler ar . .hihihihi . . . sempatla aku shopping pe yg patot . . .yang bestnye . .sb aku da mcm explorace dah . . coz walked there , walked here . . .sampai lenguh . .padahal petang tu dah nak balik JOHOR . . ikotkan hati , aku ta nak balik . .tapi dah disebabkan aku nak kne daftar MUET . . terpkse aku balik , , , so . .aku nak g lagi SINGAPORE . . coz aku nak explore the whole place . .bru satisfy ! hihihihi . . . .


Hadif pun ske g SINGAPORE . .. rindu die sgt !!


Ni kat Station Bus depan umah Cousin My Mom !


Ni lak kat Shopping Complex kat YISHUN . . ta tahu nme pe !



hah ! nila COUSIN MY MOM . . kteorunk tgh tunggu MRT . .


ha . . ni lak depan umah COUSIN MY MOM !



P/S : ske sangat life kat SINGAPORE . . . ahaks ! nk g SINGAPORE lagi !

5 ulasan:

❤Ajua❤ berkata...

beznye dpt g singpore!!!warh...nk g jgak...tingin sgt2 da lma tao...:-)

NuR HiDaYaH aka Miss Vieya berkata...

sure nak p ? nty follow aku . . sb aku pun nak g lagi . . huhuhu . .. jum ar

❤Ajua❤ berkata...

alaaa...tp aku xde pasport lah...So sad :-(

NuR HiDaYaH aka Miss Vieya berkata...

rm100 je utk 2 tahun . . murah je. . wat la. .

❤Ajua❤ berkata...

hihihi...ok2 t bila det byk bru bole pgi...klu pegi sti kna shopping...eheh

My Beloved Mak & Ba

My Beloved Mak & Ba