Follow la Aku :)

Sabtu, 19 Mac 2011

Masalah Bahasa


Uit . . ari ni aku tdo lmbat . . mls nk tdo awl , sb esok cuti . . so keje aku bese la ble da taleh tdo . .
online fb je . . sedang aku bz bw profile2 orang2 dalam fb . ttbe aku jmpe statement ' JOM MAKI RAMAI2 KAT ( de la nama minah ni ) aku pun klik profile . . for sure , wall minah ni penuh dengan kata2 makian . .aku try siasat . .pe masalah diorunk nih . . tp aku still ta thu .. haha , yg pasti minah ni de cri pasal ngn dak2 yg maki kat wall die . . tp seyesly . . budak tu baru 13 thun dan cute sgt . . tp ta thu la npe leh jd cmtu . . tp yg mnjadi persoalannya sekarang , . bahasa yg mereka gnakan . . aku pun gne shorform . and everybody use it . . tp kali ni . .mmg pelik gler bahasa diorunk gnakan . . i mean . . mmg terlalu pelik . .



For sure ayat maki yg diorunk gnakan . .tp yg aku nak tegaskan BAHASA tu . . . . korunk rse2 , korunk bole tak faham ? Seyesly . . aku tgk budak2 skolah skunk . . pakai bhsa cmni . . bg aku , mostly pakai gak shorform . . tp still leh faham . . tapi ni dah over . . . . . yang aku pelik sgt . .
mana diorunk CIPTA bahasa2 cmni ? seyesly . . rse cm geram je bce ayat2 tu . . .TEROK sgt !



6 ulasan:

fasha berkata...

mak datok bahase nyeee

Miss Secreto De Amor berkata...

thu tkpe . . .huhu . .

❤ Farhaney haney ❤ berkata...

oliz translate..xphm..hehe..

Miss Secreto De Amor berkata...

aku pun ta faham . . .hahahaha !

Mr. Cool berkata...

err..maybe dorg igt bhase cmni bajet comel la kot..hehehe..!!

Miss Secreto De Amor berkata...

sye stuju sgt ngn mr cool . . mmg dak2 skunk igt bhse tu COMEL sgt

My Beloved Mak & Ba

My Beloved Mak & Ba